Haberler
HABER
Açık İstihbarat
Türkiye’nin terörle mücadelede son bir kaç yıldır kullandığı insansız hava araçları; son zamanlarda Türkiye’nin silah sanayiinde yaşanan sessiz savaşların merkezinde yeralan unsurlardan.
9 Kasım 2009 - 20:59
HABER
Baykar Makina Basın Açıklaması / Bayraktar-Çaldıran Taktik İHA Uçuşları Başarıyla Tamamlandı
03 Ekim 2009 Tarihi itibariyle ülkemiz havacılık tarihi açısından elde edilen bir başarıyı sizinle paylaşmak istiyorum.
3 Ekim 2009 - 10:58
HABER
Yalçın Bayer / Çaldıran’ın yapım öyküsü
ÖZDEMİR Bayraktar, Karadeniz (Sürmeneli) kökenli ama İstanbul Sarıyer’de doğmuş. İTÜ Makine Mühendisliği mezunu… Öğrenim süresince matematik derslerinden hep 9-10 alırken, kerrat cetvelini ezbere bilmediğini söylüyor gülerek. 60 yaşında ve dinç.
3 Ekim 2009 - 12:36
HABER
6 bin metre yüksekten saati görüyor
İsrail’den sipariş edilen Heron’ların gecikmesi üzerine Türkiye, “Çaldıran” adı verilen insansız hava aracı üretti. 6 bin metrede 8 saat havada kalabilen Çaldıran, bu yükseklikten kol saatini okuyabiliyor. 10 saat ikmalsiz 200 kilometreden yayın yapabiliyor.
2 Ekim 2009 - 15:54
HABER
Sinop’ta düşen İnsansız Hava Aracı Sistemi ile İlgili Olarak Baykar Makina A.Ş Basın Açıklaması
Baykar Makina olarak tamamen Türk mühendis ve teknisyenlerden oluşan Ar-Ge ekibimiz İnsansız Hava Aracı (İHA) teknolojisinde özgün ve milli çözümler geliştirme yolunda faaliyetlerimizi yürütmekteyiz.
30 Eylül 2009 - 20:46